ПРИ ПОКУПКИ НА СТОЙНОСТ НАД 100 ЛВ. ДОСТАВКАТА Е БЕЗПЛАТНА !!! ОФЕРТАТА НЕ ВАЖИ ЗА ПРОДУКТИ В ПРОМОЦИЯ !!!

Марки

Началото
През 1950 г. Humanic започва производството на ски обувки. Петнадесет години по-късно стартират първите ски обувки с щраймери.

През 1973 г. Франц Кламер печели състезанието по спускане в Планай / Шладминг, Австрия, в обувки DYNAFIT и три години по-късно печели олимпийския спускане при мъжете в Инсбрук. DYNAFIT преживява безпрецедентен успех в Световната купа по спускане, когато неговите скиори печелят събитието осем пъти последователно: 1974-75 до 1982-83.

През 1980 г. Леонхард Сток печели олимпийски златен медал. DYNAFIT получава разрешение да използва австрийския герб и една година по-късно успешният модел на DYNAFIT World Cup Competition е първата в света ски обувка, наградена със Златния печат на IAS за одобрение.

Иновациите не спират
През 1983 г. DYNAFIT представя Tourlite, изцяло нов дизайн и по това време е и най-леката обувка за ски / катерене в света. Само две години по-късно DYNAFIT представя колекцията CDE, която е първата и единствена алпийска обувка за ски по това време с GORE-TEX® Thermo Dry.

В следващите години DYNAFIT представя няколко продукта, които са ключови моменти в историята на ски алпинизма. В началото на 90-те години DYNAFIT стартира комбинацията на ски обувки/ туринг автомат Tourlite Tech. Смятан за сензация, автоматът е най-лекият в света на ски туринга – по-лек от всеки друг сравним на пазара. През 2006 г. DYNAFIT въвежда серията автомати TLT, последвана от фрирайд серията „Beast“ през 2013 г. и ски Cho Oyu – идеалните ски за всички условия в Алпите или Хималаите. И до ден днешен DYNAFIT гради история с всяка нова своя разработка, от Hoji Boot до автоматите P49, тежащи едва 49 гр.

Зад италианската марка GriSport стои десетилетия опит в производството на обувки за работа, туризъм и свободно време, които се отличават със здравина, качество и комфорт. Брандът не спира да развива продуктите си с внимание към всеки детайл.

Craft се отнася сериозно и с внимание към всеки детайл в облеклото, което произвежда. То е създадено, за да ви помага да дадете максимума от себе си.

Раници, които съчетават иновации и най-високо качество – тази идея стои зад основането на Osprey. Днес тази комбинация все още отличава продуктите на марката, пътешестващи до високи върхове, отдалечени острови и къде ли не по света.

Марката TASHEV се идентифицира с качество и дълготрайност на своите продукти. Издръжливост и здравина – това е концепцията, която следва българският бранд. Продуктите са създадени от outdoor ентусиасти, чиято цел е да предоставят стойностна и полезна екипировка за хората като тях.

Раници, спани чували и аксесоари, зад които стои компания с опит от 1898 г.

JULBO произвеждат слънчеви очила и ски маски, гарантиращи перфектна видимост и 100%-ова защита на зрението, предназначени за настоящи и бъдещи планинари, приключенци, пътешественици и всички активни хора без значение от възрастта.

Пионерите в създаването на снегоходки. Едни от най-добрите в бранша.

Екипировка за височина и светлина.

Нашите централи и производствени мощности се намират във Фиорано Моденезе, в сърцето на известната италианска моторна долина, където иновациите, инженерството и висококачествените механични продукти се имислят, интегрират, разработват и изнасят всеки ден по целия свят.

Роден през 1954 г., Ник Браун е възпитан в Кент и е запознат с трекинга по върховете заедно с баща си от десетгодишна възраст. Ник ходеше в Шотландия всяка година и недоволен от наличните хидроизолационни продукти, той създаде своя собствена рецепта за запазване на обувките си. Важно беше да ги направи водоустойчиви, без да ги омекотява и да губи основните им поддържащи характеристики. Ваксата на Ник (оттук и името Nikwax) е началото на забележителна история за успех.

Nikwax е произведен за първи път като търговски продукт в апартамент в северен Лондон. През 1977 г., на 22-годишна възраст, Ник смесва първата си поръчка с изхвърлена урна за чай, печка Primus, кана и материали, закупени от местния железарски магазин. След това ваксата се излива във формички, които той кстарателно преглежда на ръка.

Около 1980 г. е началото на „зеленото мислене“; осъзнаването на разрушаването на озоновия слой и проблемите, свързани с аерозолите. През 1983 г., решен да намери нови, лесни и „чисти“ начини за водоустойчиви дрехи, Ник разработва изцяло нов подход. Вредните и запалими разтворители са заменени с вода и е създадена гамата на водна основа Nikwax. Nikwax е първата компания в света, която произвежда гама продукти на водна основа за възстановяване на хидроизолацията в дома. Продуктите не само избягват да отделят вредни разтворители в атмосферата, но и са много лесни за използване, позволявайки на хората да оправят дрехите си в пералня. Гамата от продукти на Nikwax нараства, за да обхване системи за множество приложения; от въжета до палатки, почти всичко, което се нуждаеше от редовна помощ, за да поддържа устойчивостта си на вода.